1


Креативна снага

Креативност
Ћиен

КРЕАТИВНА СНАГА је ни мање ни више него упаљач у еволутивној бомби. Време је изузетно у смислу инспирације, енергије и воље. Може се упоредити са генеративном снагом оплодње када сперматозоид продре у јајашце. Та делотворна снага нас усмерава и гура у сусрет нашој судбини, без обзира шта о томе мислио непослушни ум. Све активности ће сада бити усклађене са вашим потребама и захтевима. Можете да покренете и себе и друге на велику и изузетну активност. Употребите снагу мудро и правилно је усмерите. Нека то буду корисни подухвати, значајни за човечанство. Једино праведни и вредни циљеви доживеће узвишен успех.

У политичким и пословним стварима, на вас ће се гледати као на вођу или врховну управљачку снагу. Људи ће вам долазити по савет и помоћ. Дата вам је могућност да ускладите своје личне жеље са потребама друштва и тако успоставите ред и мир. Можете доносити законе, успостављати функције и организовати друге с лакоћом, и чинећи лако, обезбедити им напредак и срећу. Људи око вас ће, следећи ваш пример, развити у себи више облике моћи. Зато је ово време од изузетног значаја.

Оградите се од сваког уплитања са стране и свега тривијалног. Паметно искористите ово време и не расипајте своју изузетну КРЕАТИВНУ СНАГУ на неусмерене активности. Сваки корак који сада предузмете, водиће вас ка све узвишенијим циљевима, па зато треба пажљиво да усмеравате и чувате своје снаге. Вештина правовременог делања је у томе значајан фактор. Ослушкујте сигнале времена, будите стално спремни за акцију, не губите моћ расуђивања, и пазите да се увек држите часно и поштено. Знајте куда сте се упутили; знајте када треба да делате и када да се уздржите од делања. Овакво мудро и вешто управљање доиста је ознака узвишене особе.

Ваши ближњи, породица или супружник упираће поглед у вас. Самоуверено преузмите вођство и иницијативу. Истовремено се, у оквиру Сопства, убрзава свеколики раст. Јачајте унутрашњу снагу приклонивши се племенитим начелима и далекосежним циљевима. Занемарите све што је небитно и безначајно. Успех вам је осигуран и не може се зауставити.


Без покретних линија, КРЕАТИВНА СНАГА је знамење од великог значаја. Триграм ЋИЕН, креативност, понавља се и горе и доле. Оно што сада будете учинили, постаће основ свих будућих догађаја. Резултат било чега што сада предузмете имаће судбински значај за вас. Увек ћете се моћи вратити на почетак, али никад неће бити краја ономе што ћете ускоро покренути.


Покретне линије

Линија на врху:

Ваше амбиције увелико превазилазе могућности ваше КРЕАТИВНЕ СНАГЕ. Ако будете наставили да форсирате свој сан, изгубићете додир с реалношћу и контакт са околином. Нећете више знати како да се понашате прикладно и на крају ћете се кајати.

Пета линија:

Све што сада одлучите је у складу са космосом. Ви размишљате врло јасно. Вашим великим утицајем ви делујете врло подстицајно на своју околину.

Четврта линија:

Време је да учините избор. Услед преобиља КРЕАТИВНЕ СНАГЕ у вама, принуђени сте да одлучите да ли да ступите пред очи јавности и ставите се у службу друштву, или да, у строгој повучености, радите на свом самоусавршавању. Послушајте глас свога срца и нећете зажалити.

Трећа линија:

Један велики, нови свет КРЕАТИВНЕ СНАГЕ се отвара пред вама. Остали ће постати свесни тога и прикључити вам се у нади да искористе ваш новостечени углед у сопствене сврхе. Припазите се, ваша се енергија може расути пре него се стабилизује! Али, ако се будете држали достојанствено, чврсто уверени у своју визију, нико вам неће моћи наудити.

Друга линија:

Поведите рачуна о једној особи која је активна у пољу ваших интереса. Мада није на положају КРЕАТИВНЕ СНАГЕ, због свог беспрекорног понашања она има замашан утицај. Користило би вам да се удружите с њом.

Линија на дну:

Време још није сазрело за акцију. КРЕАТИВНА СНАГА вам је доступна, али морате да сачекате прави тренутак за делање. У међувремену, ако за то постоји потреба, вуците конце прикривено, иза сцене.