10


Понашање

Понашање
Ли

Ово може да буде сјајан и надахнут период. Такође и период опасности. Све зависи од вашег ПОНАШАЊА. Могућност напредовања и успеха постоји уколико се понашате достојанствено и сталожено. Неред и хаос вас не могу уздрмати уколико вам је понашање прикладно и учтиво.

Обратите посебну пажњу на своје ПОНАШАЊЕ у друштву. Када сте у недоумици, најбоље је да се држите достојанствено. Можда се изненада суочите са потребом да извршите једну нову прерасподелу у свом кругу познаника. Процес друштвеног превирања и прерасподеле осећа се у ваздуху. Неки се пењу. Неки отпадају. То је природно. Нико неће бити повређен. Кроз циклусе уравнотежавања и успостављања новог поретка заснованог на унутрашњим вредностима појединца, остварује се друштвени ред и напредак.

Када су у питању послови, треба пажљиво да дотерујете своје ПОНАШАЊЕ. Особе испод вас могу изненадити дрским наступом или неочекиваним потезом. Нека се ваше реакције заснивају на унутрашњој вредности тих људи, па ваш ауторитет неће бити доведен у питање. На тај начин ћете избећи да вас прогласе немеродавним због предрасуда или настраних ћефова. Али ако се сами прихватите амбициозних подухвата, можете доживети успех. Без обзира на своју смелост, држите се традиционалних модела понашања.

Време је истински тешко у личним односима. Размотрите сада циљеве и жеље вама блиских људи. Сачувајте унутрашњи мир ако се појаве пометња и неразумевање. Срећа сада долази кроз промишљено и учтиво понашање. Ако се ви или ваши ближњи спремате на неки нагли емоционални корак, сада се то не препоручује. Уношењем мало више достојанствености у односе оствариће се услови за емоционални раст и напредак. Што се тиче општег држања, ви треба да останете сталожени по сваку цену. ПОНАШАЊЕ ће сада одредити исход било које спољашње ситуације. Избећи ћете лоше здравље проузроковано стресом, ако прихватите један добронамеран став и изглед. Изнад свега, искористите ово време да побољшате мишљење о себи и својим вредностима. Издвојите своје највредније црте личности и крените да усмеравате свој унутрашњи развој у правцу тих врлина.


Интереси саставних триграма су различиту ЋИЕН, чврстина и креативна снага, горе, бави се космичким узорима, док је триграм ДУЕИ, задовољство и отвореност, доле, првенствено усредсређен на људске односе. Када се добије ПОНАШАЊЕ без покретних, поставља се питање ваших вредности. Могуће да сте у погледу свог питања превише ограничени, или превише попустљиви и не правите разлику међу стварима којима допуштате да на вас утичу. Да бисте напредовали морате постати уравнотеженији.


Покретне линије

Линија на врху:

Добро размотрите шта сте до сада постигли својим ПОНАШАЊЕМ у овој ситуацији. Ако сте на правом путу, видећете то по доброме које је оно произвело. Време је за поновно преиспитивање својих циљева. Посматрањем прошлости можете сада завирити у будућност.

Пета линија:

Оно што намеравате да учините је опасно, али сама свест о опасности даће вам снагу да успете. Време захтева чврсту преданост. Уколико не гајите праву преданост у свом срцу, треба да поново преиспитате свој пут.

Четврта линија:

Уколико будете напредовали с великом опрезношћу, сада можете предузети и опасне подухвате.

Трећа линија:

Нисте на висини својих амбиција. Самовоља са ваше стране могла би одвести у пропаст. Овакво ПОНАШАЊЕ је прикладно само за некога ко је спреман да се жртвује за надређеног.

Друга линија:

Трудите се да о себи оставите утисак скромности и умерености. Не очекујте много и не захтевајте ништа. Не уплићите се у туђе планове и не гајите амбициозне циљеве. Тако ће вам се све посрећити.

Линија на дну:

Док напредујете ка свом циљу, ослоните се на своје суштинске врлине у ПОНАШАЊУ. Не покушавајте да извучете корист из односа са другима, него наставите да одржавате пријатељске односе. Ако сте предузели нешто, настојте да се не обавезујете. Ваш положај није висок. Једноставност у понашању спречиће грешке и омогућити вам напредак.