11


Благостање

Мир
Таи

Време БЛАГОСТАЊА је налик на узбудљив почетак пролећа, када се космичке снаге налазе у финој хармонији. Услови су идеални за нова буђења, здрав раст и напредне планове. Околина је сада до краја пријемчива за сарадњу, што води ка цветању оног што се пробудило и БЛАГОСТАЊУ.

Кад дође пролеће, узвишени човек, свестан тог космичког сигнала, користи прилику да однегује плодно тле које му се нуди. Он уређује, контролише и поставља границе изврсном почетку, да би правилно обликовао и организовао будући живот. Сада је могуће да се јаким и добрим идејама поправи ситуација и уништи коров инфериорних и рђавих елемената из прошлости.

Односи са људима могу бити изузетно плодоносни. Уколико сте у ближој прошлости избегавали друштвена окупљања, сада са сигурношћу можете кренути да успостављате нове контакте. Непријатељствима, неповерењу и раздору је дошао крај, а позитивна осећања ће преовладати. Размена добрих утицаја створиће основ за друштвено БЛАГОСТАЊЕ.

Многе ствари могуће је реализовати када мудре вође ступе на водеће положаје. Овакви људи су тако широки и прогресивни да могу да преобразе чак и најмрачније чиниоце друштва. Због исправне и хармоничне природе постојећих космичких снага, ово је изузетно повољно време за доношење корисних закона и развијање напредних система и уређења. Тако се свим појединим члановима једног напредног поретка омогућава успешно делање.

Најнепосреднија корист од овог повољног периода ће се показати у сфери бизниса. Искористите БЛАГОСТАЊЕ којег доживљава ваша средина да боље организујете своје подухвате. Постојећа јасноћа, налик на почетак пролећа, помоћи ће да се покрену и разраде системи који ће бити од трајне вредности, који ће опстати чак и у каснијим тежим временима. Посебно велике добитке имаће људи који се баве услужним делатностима.

У погледу спиритуалног напретка, доспећете у природну хармонију са самим собом. Ваша спољашњост ће зрачити извесним спокојством које проистиче из духовног БЛАГОСТАЊА. Ваши инстинкти су сада у сагласју са космичким снагама. Чак ће и најбезазленије, и најмање срачунате акције, донети корист и вама и другима. Иако ће лични односи наизглед споља остати исти, ваш став ће се видно побољшати. Истовремено ће процветати и ваше физичко здравље. Осећаћете како, са отпадањем слабих и дегенеративних елемената, у вама расте нова снага. Уопштено говорећи, ово време доноси спокој који сам по себи ствара атмосферу посвемашног успеха и напретка.


Триграми су у добром међусобном распореду. КУН, у горњем триграму космичких узора је потпуно пријемчив за ЋИЕН, креативну снагу, у доњем триграму људских занимања. Када је без променљивих линија, БЛАГОСТАЊЕ означава успех који проистиче из добронамерне средине у којој влада склад. У статичном облику то је необично сретно знамење које, ипак, без обзира на све, захтева осећај одговорности према другима. Да бисте извукли највећу корист од овог времена, анализирајте постојећу хармонију, трудите се да продрете у суштину склада и докучите знакове неометене комуникације између неба и земље.


Покретне линије

Линија на врху:

Незаустављиво опадање је почело, и то у спољашњем свету. Покушаји да га спречите би само донели понижења. Уместо тога, искористите ово време за учвршћивање односа са вашим ближњима.

Пета линија:

Свој циљ и велику срећу можете постићи тако што ћете остати непристрасни. Скромност и умереност омогућиће вам да комуницирате са својим присталицама. Имајте све време туђе осећаје на уму! Заузврат ћете добити подршку.

Четврта линија:

Сада је важно да искрено комуницирате и удружите се са себи надређеним особама. Не обраћајте пажњу на коначну награду, него се постојано држите свог правца. Прихватите помоћ ако вам се нуди.

Трећа линија:

Ближи се доношење неке одлуке јер закони промене су вечито активни. Све неприлике се дају превазићи уз унутрашње поверење у моћ истрајности. У међувремену уживајте у садашњем тренутку.

Друга линија:

У доба НАПРЕТКА важно је држати се вредних ставова и одличног понашања. Када преузимате одговорност за тешке задатке, морате бити толерантни према људима. Избегавајте мешање с текућим фракцијама и елитним групама.

Линија на дну:

Акције које бисте сада могли да предузмете, посебно оне које доприносе благостању других, пратиће добра срећа. Привући ћете остале и стећи сараднике међу особама чији су циљеви слични вашим.