22


Очараност

Би

Сада је тренутак савршене складности и естетске префињености. Сва разноврсност ваших досадашњих искустава је представљена у једној јединственој, непомичној, светлуцавој слици. Свепрожимајућа отменост и складност доносе радост срцу, јасност уму и спокој души. Ви сте у стању ОЧАРАНОСТИ. Док посматра околину кроз неуобичајену призму, каква постоји у овом изузетном часу, човек стиче представу о могућем савршенству света. Али свака амбиција да се овакво савршенство и конкретно постигне, води у грешку и безнадежни идеализам. Искористите овај кратки тренутак ОЧАРАНОСТИ само за посматрање и оплемењивање свог непосредног окружења. И не доносите никакве важне одлуке.

Друштвени односи расцветаће се у луксузним церемонијалима, и обогатити се традиционалним окупљањима. Имајте на уму да је сада нагласак најпре на форми. Немојте је бркати са садржајем. Савршена равнотежа и фантастични увиди који проистичу из бајковите атмосфере ОЧАРАНОСТИ, временом ће избледети. Овакви увиди служе само да нам улепшају садашњост. Не треба на основу њих планирати и обликовати будућност. Јер, идеали лепоте и ОЋАРАНОСТИ, садрже и своје пословичне опасности и замке.

У вођењу послова, наставите да се придржавате својих проверених, дугогодишњих начела и приоритета. Стање ОЧАРАНОСТИ оплемениће пословне подухвате, и време је погодно за стизање на бољи положај. Без обзира на све, не препоручује се доношење важних и далекосежних одлука. Период ОЧАРАНОСТИ погодан је једино за напредовање у пословима везаним за естраду, односе са јавношћу и јавни имиџ.

У својим личним односима винули сте се у идеалистичке висине. Естетско у љубави нијансираће ваша опажања у свим другим областима живота. Нема ничег лошег у томе. Схватите, међутим, да сада пловите кроз љубавне идеале и небеске видове љубави, и да ће свакодневне бриге донети разочарање. Мада је мало емоционалне ОЧАРАНОСТИ добро за сваки однос, то није основ ни за брак ни за развод.

ОЧАРАНОСТ је време богаћења у духовном развоју и уметничком изражавању. Они који су укључени у креативне или уметничке подухвате сада ће бити врло задовољни својим радом. Јер изгледа као да је свакодневни свет стао, а ми изашли из њега и крочили у свет идеја. Дела која сада настану биће божански надахнута. ОЧАРАНОСТ треба уживати кроз задовољство и срећу, а не чинити од ње одскочну даску за радикалну промену. Боље се препустити савршености тренутка и обогатити Сопство драгоценим спокојем ОЧАРАНОСТИ.


Мировање, ГЕН, у горњем триграму космичких узора потпомаже светлост и јасноћу, ЛИ, у доњем триграму људских делатности. ОЧАРАНОСТ у непокретном облику описује тренутак изолован у времену. Мада у ситуацији везаној за питање уживате истинску перфекцију, то не значи истовремено да је то у складу с реалношћу. У питању су идеализми. Нема спаса у илузијама, колико год то жарко желели. Савршеност небеса засенила вам је вид.


Покретне линије

Линија на врху:

Можете бити сигурни да чистота истинског бића подарује и спољашњи сјај. Претварања, формалности и украшавања нису вам неопходни. Једоставност је ваш пут. Тако нећете погрешити.

Пета линија:

Можда желите да ојачате везу са особом којој се дивите, али нисте сигурни да оно, што бисте могли да јој понудите, завређује њену пажњу. Међутим, ваша жеља и искрено пријатељство су једино битни. Вашој ће се врлини одати признање и доживећете срећу.

Четврта линија:

Можете бирати између два пута. Један је пут друштвеног угледа и спољашњег сјаја; други је пут једноставности и унутрашње врлине. Пут контемплације даје једну дубљу повезаност са Сопством. Путем једноставности остварићете значајније везе са другима и дубљу самоспознају.

Трећа линија:

Сасвим сте обузети тренутком ОЧАРАНОСТИ и живите једним чаробним животом. Немојте дозволити да вас то уљуљка, јер ћете доживети несрећу. Будите истрајни у дисциплини и начелима.

Друга линија:

ОЧАРАНОСТ сама по себи за вас нема никакав значај. Она је пуко украшавање живота. Ако пажњу поклоните суду уместо његовом садржају, у потпуности ћете промашити смисао тренутка.

Линија на дну:

Ослоњени на сопствене снаге идите напред, и избегавајте лажна представљања, сумњиве пречице и разметљиво понашање. Сада се треба ослонити на унутрашњу врлину.