25


Честита једноставност

Честита једноставност
Ву Ванг

Овај период тражи да се човек препусти космичким струјањима. То треба учинити пре него што се предузме било каква акција, јер се, у противном, не могу избећи грешке. Акције које се изводе са савршено разумним и добро припремељеним планом, завршиће у неприликама и пометњи. Да бисте ускладили своје акције са космичким, неопходно је да се држите ЧЕСТИТЕ ЈЕДНОСТАВНОСТИ. Преиспитајте своје мотиве. Биће да је у њима узрок вашим невољама. У ово време треба делати без свесног циља, без нечистих мотива и са потпуном честитошћу. Немојте тежити наградама за своја дела нити лукаво усмеравати своје акције да би из њих извукли личну корист. Нека ваше акције буду детиње невине и једноставне, а реакције спонтане.

Ваши импулсе треба да развијате и модификујете у правцу природне чистоте. Ваша основна брига треба да је очување доброг здравља, пружање помоћи другима, и прикупљање вредних информација. И не заборавите: без карактерне постојаности и етичности, сада не смете имати поверења и пратити своје инстинкте, јер би вас то сигурно одвело у опасност. Пут до вашег циља је индиректан. Ослоните се више на своје унутрашње вредности него на лукаве стратегије. То вас неће скренути са пута успеха баш напротив. ЧЕСТИТА ЈЕДНОСТАВНОСТ ће спонтаном креативношћу обогатити многе области вашег живота. Својој околини ћете деловати надахнуто и бриљантно, и тако себи обезбедити велики утицај. Ако сте учитељ, вођа или глава породице, искористите увиде који се јављају током периода ЧЕСТИТЕ ЈЕДНОСТАВНОСТИ да би задовољили потребе оних који се на вас ослањају. Учините то без икакве примисли, односно без прикривене жеље да тиме добијете на статусу.

Важно је стално имати на уму да су космички закони божански и да не прате нужно човекове жеље и људску правду. Зато, ако делате ЧЕСТИТО и ЈЕДНОСТАВНО, доживећете ствари неочекиване, изузетне, непредвиђене. Будите спремни на изненадне обрте догађаја. Оживеће нове идеје, али имајте у виду да су почеци увек праћени многобројним компликацијама.

Фаза ЧЕСТИТЕ ЈЕДНОСТАВНОСТИ би сада могла да означава освежавајући предах у вашим личним односима. Спонтаност ће донети велико задовољство и открити вам права осећања и мотиве, док би сплеткарење само искомпликовало ствари и одвело у могућу пропаст. Само ЧЕСТИТА ЈЕДНОСТАВНОСТ у односу може обоје увести у неистражене, нове, неочекиване сфере од обостраног интересовања.

Оне који су застали пред неким посебним питањем ће спонтана акција довести до врло креативних и оригиналних решења. Будите једноставни у приступу и са проблемом се не конфронтирајте директно.


Спонтана креативност у горњем триграму, ЋИЕН, пробуђена је и појачана снажним покретом доњег триграма, ЏЕН. Када нема променљивих линија, појачана је могућност неочекиваног обрта. Можете бити сигурни да оно што ће се догодити, није ни у каквој вези с оним што сте очекивали. Један прилагодљив став ће вам помоћи да не учините грешку.


Покретне линије

Линија на врху:

Напредовање је сада немогуће. Чак и једноставна и честита акција би сада изазвала хаос. Не покушавајте ништа ново и не трудите се да исправите ствари. Не чините ништа.

Пета линија:

То што вам изгледа као један несрећан обрт догађаја, заправо вуче корен из унутрашњих душевних ствари. Помоћ споља неће решити проблем. У питању је унутрашњи процес. Нека природа учини своје. Решење ће доћи само по себи.

Четврта линија:

Немојте дозволити да на вас утичу туђе идеје. Сада је веома важно да верујете својој унутрашњој визији. Послушајте своју интуицију.

Трећа линија:

Може вас сада сустићи неочекивана и незаслужена несрећа. Проћи ће. ЧЕСТИТА ЈЕДНОСТАВНОСТИ не искључује лошу срећу, јер такви су судбински преокрети неумитни. Ипак, не треба одбацити једноставност и честитост јер је то пут до креативног решавања проблема.

Друга линија:

Немојте маштати о резултатима или постигнућима. Боље крените у акцију због ње саме, те поклоните пуну пажњу ономе што чините у садашњем тренутку. Само на тај начин ћете постићи свој циљ.

Линија на дну:

Постојано и спонтано делање доноси успех. Пошто делате чиста срца, можете веровати својим инстинктима. Срећа вам се смеши.