26


Потенцијална снага

Укротитељска моћ великог
Да Чу

Пошто поседујете велику количину прикупљене односно ПОТЕНЦИЈАЛНЕ СНАГЕ, сада можете предузети амбициозне и далекосежне подухвате. Правовременост је од огромне важности. Способност да контролишете, усмеравате, обуздавате или чувате своје снаге, омогућиће вам велики успех. Такође, стално процењивање вредности и исправности свог плана, сада је од пресудног значаја.

Ако разматрате питања која се тичу политичких питања, треба да изаберете пут јавног добра уместо личног успеха. Ставите своју ПОТЕНЦИЈАЛНУ СНАГУ у службу неком врсном води. Сада можете са сигурним успехом радити на остварењу неке замисли или идеје. Време је погодно за велика остварења. Ако се колебате, сетите се историјских доктрина на којима се заснивају текући политички системи.

У вођењу послова усмерите се на послове јавне службе. Подухвати којима се директно обезбеђују добра и услуге, доживеће велики успех. Вама је сада на располагању довољно података или средстава да се можете усудити да кренете и у неке рискантније трговинске подухвате. Водите рачуна, међутим, да вам циљеви буду свеобухватни и вредни у општем смислу, Ово време је превише значајно да би се протраћило на ситнице.

Не одустајте од решавања проблематичних друштвених односа и негујте корисне везе. Време ПОТЕНЦИЈАЛНЕ СНАГЕ може да прошири ваш утицај на неочекивана нова подручја. Сада можете вешто укључивати друге у корисну мрежу друштвене размене. Уметници, као и они који се баве креативним облицима комуникације, сада ће бити на великом добитку ако помере и размакну своје границе. Нагласак треба да је на прагматичним и корисним комуникацијама.

Ви поседујете читаво складиште потенцијалне психолошке снаге. Нема разлога да је не преточите у корисну размену. Лични односи би могли да процветају преко ноћи. Да би постигли још већи успех, држите се традиционалних вредности. Своја осећања посматрајте са становишта оног што је претходило и што се по традицији подразумева.

Посебну пажњу усмерите на лични развој. Требало би да се све одвија без сметњи. Укупност свега што сте проживели образовало је врло јасну визију будућности. То може да представља велики скок у процесу сазревања. Ви поседујете ПОТЕНЦИЈАЛНУ СНАГУ неопходну за просветљени увид који би могао да измени читав ваш живот.


Велики терет непомичне медитације горњег триграма, ГЕН, садржи у себи огромну креативну снагу триграма ЋИЕН, испод. ПОТЕНЦИЈАЛНА СНАГА у статичном облику је експлозивна. Мораћете врло пажљиво да попуштате притисак. Потражите водича у некој искусној особи од ауторитета, или у историјски провереним организацијама или методама. Делајте одмах!


Покретне линије

Линија на врху:

Све препреке су сада уклоњене. ПОТЕНЦИЈАЛНА СНАГА може да послужи за постизање великих дела значајних за свет. Ускладите се са таом и постићи ћете невиђен успех.

Пета линија:

Неконтролисана огромна снага може се обуздати и усмерити тако што ће јој се онемогућити контакт са њеним изворима. Овакав индиректан приступ је много бољи од директног сучељавања. Срећа.

Четврта линија:

Оно што вас је до сада наизглед спутавало, у ствари је невидљиво допринело вашем развоју. Нисте расипали своје снаге у прераном напредовању, сачували сте огромну резерву ПОТЕНЦИЈАЛНЕ СНАГЕ. Срећа.

Трећа линија:

Пут ће вам се отворити и напредоваћете без застоја. Остали ће удружити снаге са вама. Без обзира на то, морате стално имати на уму своје личне циљеве. Останите опрезни.

Друга линија:

Јавио се застој у напредовању. Спутавају вас снаге које су ван вашег домашаја. Останите где сте и чувајте залихе своје ПОТЕНЦИЈАЛНЕ СНАГЕ. Будите задовољни са садашњом ситуацијом. У њој не би требало да буде сукоба.

Линија на дну:

Сталожите се. Осећате да сте заустављени у напредовању. У ствари, препреке су тек пред вама. Било би мудро зауставити се.