40


Растерећење

Ослобађање
Сје

Напетости ће попустити ако одмах предузмете чврсту и одлучну акцију. Слично олујном невремену које ослобађа напетост у атмосфери, право је време да се ослободите бојазни и зловоље. Ово треба урадити одлучно и без оклевања да би се ситуација што пре вратила на нормалу. За успешан исход веома је важно да се правовремено РАСТЕРЕТИТЕ од проблема.

Хронични политички проблеми нису више нерешиви. Сада имате моћ да отклоните препреке на путу напретка. Учините то брзо и без премишљања. Ако је могуће превидети неке раније грешке и опростити увреде, учините то, јер што пре се напетости реше, то боље за све. Уколико се налазите у средишту неке неподношљиве ситуације или интриге, онда је можда дошло време да се сасвим уклоните из ње. Којим год правцем кренули, делајте брзо! Немојте одуговлачити. Правовремено РАСТЕРЕЋЕЊЕ од стресова које доносе проблеми управљања и власти, сада ће донети срећу.

Особе и проблеми који су упорно стајали на путу успешног пословања, сада се могу заобићи. Многе раније тешкоће решиће се са лакоћом, и ви ћете одахнути. Пустите их! Ваша основна брига треба да буде поновно враћање на регуларну и устаљену шему живота.

Ваши односи са другима биће мање крути када ослобођене напетости уступе место опуштеном осећају РАСТЕРЕЋЕЊА. Ви можете сада успешно да решите компликације настале услед неповољних друштвених аранжмана. То треба учинити без одлагања и без драме. Нема разлога да се јадикује над прошлошћу или да се слави наступајуће РАСТЕРЕЋЕЊЕ. Обавите оно што треба тихо и мирно, и наставите са својим пословима.

Период напетости и брига престаје и у вашим личним односима. Искористите га да заборавите прошлост. РАСТЕРЕЋЕЊЕ од емоционалних потешкоћа и брига пружиће вам шансу за нов почетак са вољеном особом. Држаћете, у ствари, да је ово време необично еротично.

Када се РАСТЕРЕТИТЕ, пошто олуја прође, ваш дух ће се сасвим освежити. Рашчистиће се облаци и будућност ће још једном изгледати светла. И, пошто се одлучно обрачунате са скорашњим емоционалним падовима и патњама, указаће вам се изванредне прилике за лични напредак. На послетку, јавиће се вишак енергије и једно јасније виђење спољашњег света.


КАН, тешкоћа, из доњег триграма стимулише на активност ЏЕН, покрет, у горњим сферама. Таква интеракција доноси благодет. Када се ниједна линија не мења, то сигнализира један унутрашњи процес РАСТЕРЕЋЕЊА, можда замирање неке нездраве навике или негативног обрасца понашања. А можда ћете се решити неке предрасуде која је кочила ваш развој или нереалне опсесије која вам је одузимала енергију. Каква год била природа унутрашњег РАСТЕРЕЋЕЊА, оно представља трајно побољшање у вашем личном развоју.


Покретне линије

Линија на врху:

Припремите се на оштар обрачун са снажним непријатељем. То морате испланирати брижљиво и на време. Ради се о јаком непријатељу и зато морате бити стално на опрезу. Када уклоните препреку која стоји на путу напретка, све што предузмете биће успешно.

Пета линија:

Да бисте се ослободили неке инфериорне навике или ситуације, потребно је да прво донесете унутрашњу одлуку да је превазиђете. Једном када је се ослободите, инфериорни елемент ће се повући и вама ће се указати поштовање које завређујете. Срећа.

Четврта линија:

Неки људи се за вас везују из користољубља. Ово је један паразитски однос, који може да пређе у навику. Треба да се ослободите овакве врсте везаности пошто она одбија оне који би вам могли бити од стварне помоћи.

Трећа линија:

Успели сте некако да се домогнете моћног положаја, а сада не знате како да се владате. Издајете се за нешто што нисте. То изазива завист. Ако наставите тим путем, доживећете понижење од стране особа које би хтеле да вас свргну с положаја.

Друга линија:

Ситуацију у рукама држе инфериорне особе које се користе ниским методама да би вршиле утицај на особе од ауторитета. Сада морате да будете оштри и непосредни у њиховом раскринкавању. Срећа.

Линија на дну:

Савладали сте досадашње тешкоће. Пут је рашчишћен и напредовање може да се настави. Искористите ово време да учврстите свој положај.