46


Успон

Пробијање ка врху
Шенг

Доживећете УСПОН снаге и угледа захваљујући чињеници да се ваше скромно и постојано делање временски ускладило са повољним космичким тенденцијама. Успех који се приближава је огромних размера, јер је плод дуготрајног пожртвованог рада, и пошто је садашњи тренутак наклоњен циљевима које следите. Библија се прикладно изражава о временима као што су ова, речима: ”У мене је богатство и слава, постојано добро и правда. ”

Искористите сретне околности и правовремено приступите особама од ауторитета. Немојте бити заплашени и стидљиви. Један самопоуздан и сигуран наступ оставиће добар утисак. Не лежите, међутим, на ловорикама славе и успеха, јер је континуирана активност неопходна да би се из периода УСПОНА извукли најбољи резултати. Постојаном снагом воље остварићете изузетну срећу.

Сада можете очекивати унапређење, један УСПОН у политичкој или пословној сфери. Пошто сте до сада показивали добру вољу да се прилагодите, ваши добитци премашиће сва ваша очекивања. Надређени ће бити пријемчиви за ваше жеље и доделити вам признања.

Хексаграм предсказује признања и у друштвеним односима. Мада то уопште не очекујете, ви ћете се попети на друштвеној лествици. Удружите се са другима на заједничким пројектима, и не одустајте све док их не реализујете. Сада ћете инстинктивно бирати подухвате који су у складу са пулсацијама и жељама друштва, и тако доспети на угледан положај.

Уместо да затамни и угрози ваше односе, УСПОН ће дочарати узбудљиву атмосферу на емоционалном плану. Тек сада можете да учините истински продор у комуникацији са ближњима. Међу вама ће се развити још чвршће споне.

Рад на Сопству се сада одвија на принципу воље. Знајте шта хоћете и спроводите то непоколебљиво. Самодисциплина је основ јаке воље. А из ње проистиче велика постојаност карактера.


Горњи триграм, КУН, пријемчивост, ствара атмосферу прикладну да се СУН, постојани напори, доле, остваре. Без променљивих линија, УСПОН ће се остварити само кроз дуготрајно и марљиво улагање енергије. Не можете очекивати да ћете учинити огроман скок и у једном једином потезу остварити циљ. Боље је да кроз скромне, истрајне напоре саградите широку базу са које га онда можете досегнути.


Покретне линије

Линија на врху:

УСПОН без непрекидног преиспитивања и процене може лако да се претвори у слепи импулс. Само најопрезније и најконтролисаније понашање спасиће вас од несреће!

Пета линија:

Ваша је судбина да досегнете своје циљеве постојаним методима, корак по корак. Немојте дозволити да вас опију висине успеха. Наставите са темељитошћу која вам је и донела срећу.

Четврта линија:

Ваш прогрес је убрзан. Могуће је да се ваше амбиције сада остваре. Држите се својих начела и традиције.

Трећа линија:

Сада можете напредовати са савршеном лакоћом можда превише лако. Ово нагло укидање ограничења може да изазове сумње и несигурност. Опрез није наодмет, уколико не кочи напредак.

Друга линија:

Свој циљ ћете постићи иако располажете само скромним ресурсима. Особе на положајима ће поздравити вашу искреност, без обзира што не испуњавате њихове стандарде.

Линија на дну:

Мада ваш положај није висок, ви сте природно усклађени са својим надређенима. УСПОН или унапређење могући су кроз истрајан и марљив рад. Тако ћете надређене уверити у своје способности. Срећа.