5


Прорачунато чекање

Прорачунато чекање
Сји

Морате да проживите период ПРОРАЧУНАТОГ ЧЕКАЊА пре него што се ваше потребе ускладе са космичким гибањима. Многе области су под утицајем значајних промена. А уз помоћ енергије промене, рађају се нове идеје, избијају непријатељства, формирају ортаклуци и удружења, системи пропадају, а успостављају се нови, колективни циљеви. То је вечни ток коме су подвргнуте све земаљске ствари.

Промена је захватила и предмет вашег питања. У суштини је ово је опасно време, пошто елементи обухваћени ситуацијом нису директно под вашом контролом. Можда слутите неку претњу или ишчекујете исход одлуке која би могла да има далекосежан утицај на вас. Упамтите, брига би вам само унела пометњу и зебњу и препустила вас хаосу. Узрујавањем губите драгоцену енергију, а када дође време за делање, и моћ правилног расуђивања.

Да бисте сада постигли свој циљ, треба да сачекате да вам околности крену на руку. Стрпљиво чекајте. Негујте и јачајте себе за будућност. Покушајте да сагледате ствари пажљиво, без оптерећења која настају од илузија и страхова. Суочите се са чињеницама. Ако сте свесни својих слабости и предности, знаћете шта вам је чинити кад стигне време. На крају ћете доживети успех. У међувремену је ваш јавни наступ од кључне важности за исход ситуације. У периоду ПРОРАЧУНАТОГ ЧЕКАЊА ваше самопоуздање ће бити на испиту. Управо сада морате показати самопоузданост. Немојте гласно изражавати сумње у вези прошлости и будућности. Живите до краја у садашњости. Усмеравајте мисли и речи позитивно, уз један сигуран и весео наступ. Тако ћете задобити поверење других и учврстити сопствену сигурност.

Унутрашњи развој налази сада свој спољашњи израз у концепцијама које се могу наћи у основи неких духовних дисциплина као што су, на пример, јога вежбе. Одређене спољашње позе којима се успоставља равнотежа и дисциплина, одзвањају сродно изнутра, у души. Таква повезаност унутрашњег и спољашњег ствара једну осетљиву, просветљену свесност, па читава личност почиње да зрачи здрављем и благостањем.

У групама или у личним односима, сви су укључени у ситуацију која захтева ПРОРАЧУНАТО и мирно ЧЕКАЊЕ. Треба схватити да околности ни од кога не зависе. Ту је судбина умешала прсте. Свака реакција на њих сада би била непромишљена и претерана. Зато весело подржавајте и подстичите једни друге.


Креативност и снагу нижег триграма ЋИЕН, држи под контролом дубока мистерија горњег триграма, КАН. ПРОРАЧУНАТО ЧЕКАЊЕ у статичном облику наговештава да је решење питања ван вашег домашаја. Ваш циљ тражи једно дубље разумевање елемената у игри. Сада се ништа не може учинити, и на читаву ситуацију треба гледати позитивно, као на једну значајну фазу у процесу сазревања.


Покретне линије

Линија на врху:

Време је комплексно. Чекање се ближи крају јер су вас притисле неприлике. Изгледа као да нема излаза Ипак, помоћ ће стићи уколико је препознате. Препознавање и великодушно прихватање једне неочекиване и необичне подршке, преокренуће целокупну ситуацију на добро.

Пета линија:

Тешкоће се сада налазе под контролом и право је време да се опустите и стекнете бољи увид у свој положај. Док уживате у предаху, немојте сметнути с ума да има још много тога да се учини у погледу остварења ваших циљева.

Четврта линија:

Ваше чекање се одвија у самом центру хаоса. Било какво суочавање са проблемима који сада искрсну, учиниће ствари само горим. Одмах се ненаметљиво уклоните из ситуације.

Трећа линија:

Због једне превремене акције, можда изазване неоправданим страхом, изложили сте себе нападу. Положај вам је стварно тежак јер сте рањиви. Заштитиће вас једино изузетна опрезност.

Друга линија:

Оно што намеравате да учините створиће вам проблеме. Још горе, можда постанете и жртва оговарања. Ако се то догоди, немојте покушавати да се браните јер ће то само додати тежину свим неоснованим оптужбама. Успех ће доћи постепено.

Линија на дну:

Немојте се узрујавати ако осетите неки проблем. Живите колико је могуће нормално, и не чините ништа неуобичајено. Ако постоји проблем, он је у будућности. Прихватити га сада значило би порећи своју моћ да га савладате.