51


Снажан потрес

Снажан потрес
Џен

Нагомилана кинетичка енергија у космосу ће изненада провалити и испољити се у виду СНАЖНОГ ПОТРЕСА. Као застрашујући гром који се пролама нарушавајући тишину пред олују, он ће улити у срца свих који га чују поштовање према надмоћним силама природе. Страх ће покренути сва бића у космосу. То кретање ће бити обазриво, а обазриво кретање доноси успех.

Ово време подсећа на рано пролеће, када природне силе покрећу и подстичу свеколики раст. У људским делатностима хексаграм се испољава кроз нагли обрт догађаја сличан СНАЖНОМ ПОТРЕСУ, једном непредвиђеном, катаклизмичном збивању, подстакнутом невидљивим, али непопустљивим силама. Ако је ваша прва реакција страх и поштовање, срећа ће уследити. Доживљавајући са усхићењем силе које громовито утичу на ваш живот, доћи ћете у ближи контакт са својом унутрашњом природом. Имајући бољи увид у своје реакције, лакше ћете одредити шта је најбоље за развој вашег карактера.

Једном када СНАЖАН ПОТРЕС прође, као гром пред олују, ваша напрегнута пажња и опрез ће се провалити у неописиву радост. Пошто сте преживели застрашујући тренутак, он ће вам улити самопоуздање да можете да се носите са свиме што ће уследити. Ако научите да реагујете у складу са врлином и задржите притом спокој и сталоженост, успех је у вашим рукама. Сталоженост и унутрашња снага су одлике истинских вођа, људи који много могу да допринесу друштву. У временима снажних потреса имате могућност да, понашајући се сталожено и уравнотежено, добијете на друштвеном угледу.

Ово је време када је на испиту човеков однос према целокупној спољашњости. Наставите са оним што сте започели и држите свој живот под контролом. Несређени односи и недовршени послови, створили би сметње у временима СНАЖНИХ ПОТРЕСА. Међутим, ако вас потреси покрену да унесете новине у свој живот, у своје односе и у Сопство, то може само да буде добро за вас.


Када се хексаграм јави у статичном облику, очекујте времена непрекидних СНАЖНИХ ПОТРЕСА. Једина предвидива ствар у вези онога што долази је непредвидивост СНАЖНОГ ПОТРЕСА. Двоструко дејство два активна саставна триграма, ЏЕН, покрет, узрокује нагле потресе који се понављају. Упитајте себе да ли дубоко у срцу прихватате изненадне космичке ударце. Једино прихватањем поступате исправно, јер ћете у односу на ваше питање доживети мноштво потреса, који ће се наставити све док из корена не промените своје намере.


Покретне линије

Линија на врху:

Свет је уздрман СНАЖНИМ ПОТРЕСИМА који уносе неред у читаво друштво. Не можете се сами борити са таквим временима, а они који су у њих укључени су и сами превише пометени да би могли да реагују прикладно. Повлачење је најбољи пут, мада може да изазове критику оних који немају разумевање за то.

Пета линија:

Потреси ће се наставити и ви ћете бити суочени са проблемима и тешкоћама без краја и конца. Можете преживети ова времена тако што ћете се активно мењати у складу са спољашњим променама и тако остати центрирани изнутра и споља.

Четврта линија:

Потресни догађај ће вас скаменити. Разлог томе је ваша збуњеност, збрканост и неприпремљеност. Не можете напредовати под таквим околностима.

Трећа линија:

Један спољашњи ударац судбине ставиће на пробу вашу унутрашњу снагу. Трудите се да по сваку цену одржите сталоженост. Учините све што је неопходно да бисте ублажили опасност.

Друга линија:

Један катаклизмичан потрес нанеће вам велике губитке. Немојте пружати агресивни отпор пошто тиме ништа нећете постићи. Повуците се из опасне ситуације. Постаните неприступачни. Временом ћете надокнадити штету.

Линија на дну:

Неочекивани догађај ће вас уплашити. Доживећете га као опасност и проћи кроз сва она стања која прате опасне ситуације. Када се искушење оконча, биће то за вас велико олакшање. Исход ће бити сретан.