56


Путовање

Путовање
Ли

Ову планету настањују многе заједнице, свака са својом историјом, традицијом, обичајима, слободама и ограничењима. Постоје заједнице градића и градова, професионалне и специјализоване заједнице, религиозне и филозофске заједнице, или заједнице везане породичним традицијама или расним везама. Њихови корени сежу у далеке просторе прошлости, а заједничка искуства их повезују чврстим унутрашњим спонама. Особа на ПУТОВАЊУ, туриста живота, имаће додира са свима њима, али неће пустити корене ни у једној. ПУТОВАЊЕ је превасходно стање свести, мада оно води путника на врло реална места. Једно прикладно понашање, усклађено са обичајима заједнице у којој се тренутно налазимо, је сада од пресудног значаја.

Ви само ПУТУЈЕТЕ кроз ову конкретну ситуацију. Мало је вероватно да ћете пустити корене, или започети нов живот. Ви кушате, испитујете, разгледате и прикупљате информације. Какав год да је разлог за вашу посету, свакако ћете кренути даље. А тако се не постижу далекосежни и значајни циљеви. Циљеви путника треба да су скромни, а његово понашање уљудно. Људи на пропутовању су покретне мете и зато треба бити опрезан и резервисан са успутним познанствима.

Ни у једној другој ситуацији чврстина ваших начела није била на таквој кушњи, као сада, на ПУТОВАЊУ. Избегавајте слојеве друштва у којима влада декаденција и следите само проверене путеве. На тај начин ћете избећи чак и оне проблеме који још нису ни постали видљиви. Упамтите, не можете се ослонити на традиције, старешинства, положаје и законе да вас заштите од могућих репресија. Зато будите услужни и понизни и уопште тихи. Тако ћете, заштићени од опасних падова, своје животно искуство обогатити фантастичним увидима.

У друштвеним и личним односима се не можете и не смете дугорочно обавезивати. Будите искрени у вези свог положаја и пуни разумевања за туђе потребе. Страсти сведите на најмању могућу меру. Ово није најбоље време да горљиво браните своја мишљења или намећете свој стил живота, него слушајте и учите.

Ви сада можда предузимате једно унутрашње путовање, истражујете нове идеје, или се упуштате у нове духовне авантуре; а можда сањате о новој каријери или улози. Могуће је да видите свакодневне ситуације у чудној, непознатој светлости. Ако није у питању пролазно расположење, то је први знак да је наступила криза идентитета. Шта год се догоди, постојано се држите својих начела јер она ће вам бити светионик у мору непознатог.


У статичном облику, ПУТОВАЊЕ може да означава да сте пустили да вам маховина порасте под ногама. ЛИ, јасноћа и ватра, у потрази за свежим горивом, крчи себи пут кроз планинско непомични ГЕН. Треба да препознате прави тренутак за покрет када исцрпите своје ресурсе и креативне снаге. Ако одуговлачите са одласком, ваш пламен ће се угасити.


Покретне линије

Линија на врху:

Изгубљени у непознатим и чудним околностима, заокупљени детаљима који немају ама баш никакве везе са вашим начелима, заборавили сте на свој првобитни циљ. Несрећа.

Пета линија:

Можда ћете бити принуђени да пустите корене у некој страној земљи. Будите обазриви. Скромност и великодушност на самом почетку биће касније награђени прихватањем и признањем. Предсказује се успех.

Четврта линија:

Стално сте на путу, непрекидно свесни да још нисте стигли на одредиште. Овакво стање свести изазива нелагоду с једне стране, знате да морате да наставите даље, а са друге усрдно тежите да заштитите и очувате оно што сте већ постигли.

Трећа линија:

У положају у коме се сада налазите је увредљиво и неодговорно понашање велика грешка. У опасности сте да изгубите сигурност коју имате, уплићући се у ствари које вас се не тичу. Они који су вам до тада били одани онда ће се повући, остављајући вас у критичном стању.

Друга линија:

Самопоузданим држањем и самообуздавањем привући ћете помоћ од ваше нове средине. Тежина ваших начела ствара ту привлачну гравитациону силу. Неко се спрема да вам пружи помоћ.

Линија на дну:

Не понижавајте се. Не обраћајте пажњу на тривијалности. Тако нећете добити пропусницу за улазак у неку групу или околност. Самоунижавањем можете једино изазвати подсмех.